Syksyn kalenteria rakennetaan parhaillaan ja tiedot päivitetään ensi tilassa.

Tammikuu 2020

Torstaina 23.1.2020 klo 13 – 15

LAULA KANSSAIN – VERTAISTUKEA LAULELLEN. Aloitamme vuoden ensimmäisen laulupäivän reippaasti aiheella ”Humpat ja sen vierestä”. Keräilemme myös jokaisesta laulupäivän aiheesta ylös kevätjuhlassa laulettavia lauluja.

LAULA KANSSAIN – ryhmät
Kokoontuminen Reumayhdistyksen toimistolla Kilpisenkatu 18, JKL. Lauluryhmämme ovat toimineet vertaistukena jo yli 10 v. Ryhmäämme ovat kaikki tervetulleita laulelemaan, kuuntelemaan ja hakemaan iloista mieltä tutuista lauluista.
Aila Kuokkanen ohjaa ja antaa kitarasäestyksen lauluihin. Pullakahveilla aloitetaan ja laulujen myötä sitten unohdamme kivut ainakin vähäksi aikaa.

Helmikuu

Torstaina 20.2.2020 klo 13 – 15

LAULA KANSSAIN – VERTAISTUKEA LAULELLEN.
Helmikuu rallatellaan kansanlauluin ja eiköhän siihen mahdu myös maakuntalaulutkin, etteivät ne pääse unohtumaan. Kalevalanpäiväkin on osuvasti helmikuussa.

Maaliskuu

Torstaina 19.3.2020 klo 13 – 15

LAULA KANSSAIN – VERTAISTUKEA LAULELLEN.
Valssit vievät meidät kevyesti kevättä kohti, joten ei muuta kuin mukaan keinumaan valssin tahtiin.

LAULA KANSSAIN – ryhmät

Keskiviikkona 25.3.2020 klo 17.30 – 19.30

Keski-Suomen Selkäyhdistyksen sääntömääräinen kevätkokous.
Paikka: Punainen Pirtti, Ilmarisenkatu 20 A, 40100 Jyväskylä.

Ohjelma:
17.30 Keski-Suomen Selkäyhdistyksen sääntömääräinen kevätkokous
18.30 Kahvitarjoilu & asiantuntijaluento: Selkäkipu ja liikunta
Luennoijana fysioterapeutti, OMT Iida Parkkinen, Mehiläinen Jyväskylä.
Millaisesta liikunnasta toimintakykyä ja kipujen hallintaa?
Tervetuloa mukaan kuuntelemaan, miten tämän päivän tiedon mukaan saadaan liikunta osaksi kivunhallintaa sekä palvelemaan arjen toimintakykyä.
Luennon lopuksi on varattu aikaa kysymyksille.

Ilmoittautuminen:
Nettisivujemme Ota yhteyttä-lomakkeen kautta https://keskisuomenselkayhdistys.com tai ksselka@gmail.com. Tapahtuma on ilmainen.

Huhtikuu

Keskiviikkona 1.4.2020 klo 15 – 20.00

Selkämessut: Nuoren urheilijan selkä -tapahtuma
Paikka: Jyväskylän kaupunginkirjasto, Minnansali, Vapaudenkatu 39-41, 40100 Jyväskylä

Tämän vuoden selkämessut on suunnattu nuorille urheilijoille, heidän vanhemmille ja valmentajille. Tapahtuma on ilmainen, eikä edellytä ennakkoilmoittautumista.

Asiantuntijaluentojen anti sopii erinomaisesti myös kuntoliikkujille, tervetuloa!

Ohjelma:
15.00 Tervetuloa selkämessuille! Sinikka Kilpikoski, Keski-Suomen Selkäyhdistyksen pj, TtT, fysioterapeutti
15.15 Back to Move -hankkeen esittely
Hanna Kääriäinen Selkäliitosta
15.20 Näytteilleasettajien pisteisiin tutustuminen, mittauspisteet avoinna tapahtuman ajan
15.45 Uusi näkökulma urheilusuorituksen parantamiseksi
Luennoijana Pertti Vehkavuori, fysioterapeutti, cert. MDT, Vaajakosken Kuntohoito Oy
16.30 Nuorten urheilijoiden selkä
Luennoijana Lauri Alanko, liikuntalääketieteen erikoislääkäri, Liikuntalääketieteen poliklinikka KSSHP
17.30 Hyvä harjoittelu lisää suorituskykyä ja suojaa vammoilta
Luennoijana Veli-Matti Talonen, fysioterapeutti, UKK-instituutti Tampere
18.30 Selkäystävällinen voimaharjoittelu
Luennoijana Jani Parkkinen, urheilufysioterapeutti, Optimove Oy, Jyväskylä
19.40 Lahjakorttien sekä säädettävän läppäritelineen arvonta kaikkien osallistujien kesken
19.45 Tilaisuus päättyy

Tapahtuman juontaa fysioterapeutti, OMT Iida Parkkinen.

Näytteilleasettajat:
Vaajakosken Kuntohoito Oy
Optimove Oy
Naprarehab
Selkäliitto ry
Jyväskylän Reumayhdistys ry
Keski-Suomen Luustoyhdistys ry
Suomen Nivelyhdistys (Keski-Suomen jaosto)
Suomen Kipuyhdistys (Keski-Suomen jaosto)

Kaikkien osallistujien kesken arvotaan säädettävä teline kannettavalle tietokoneelle sekä lahjakortteja!

Torstaina 16.4.2020 klo 13 – 15

LAULA KANSSAIN – VERTAISTUKEA LAULELLEN
Olisikohan jo toivelaulujen aika? Onko se operetti, musikaali, ikivihreä ym.? Lauluvihkoistamme löytyy hyvin monipuolisesti sanoja päivän aiheeseen. Aloitamme myös harjoittelemaan kevätjuhlan lauluja, joita olemme löytäneet laulupäivien aikana.

Toukokuu

Torstaina 14.5. klo 13 – 15

LAULA KANSSAIN – VERTAISTUKEA LAULELLEN
Keväästä kesää kohti! Tuoksuvat tuomien valkoiset kukkaset, orvokkini tummasilmä ja paljon muita keväisiä lauluja. Laulellaan kepeitä laulelmia ja harjoittelemme kevätjuhlan lauluja.

Tiistaina 19.5.2020 klo 17 – 20

LAULA KANSSAIN – VERTAISTUKEA LAULELLEN.
Reumayhdistyksen kevätjuhla. Lauluryhmämme esiintyy. Paikka: Sepänkeskus, Kyllikinkatu 1, 40100 Jyväskylä

Uutta!

Selkäkipu-vertaisryhmä aloittaa tammikuussa 2020. Teemoina kivun hyväksyminen, lääkkeetön kivun hoito, liikunta ja rentoutuminen.
Paikka: Jyvälän Setlementti-opisto, Palokunnankatu 16, 40700 Jyväskylä
Ryhmän vetäjä: Jussi Ristonmaa, Keski-Suomen Selkäyhdistys ry.

Ajoitukset:
Tiistaina 28.1.2020 klo 14.30- 16.00
Tiistaina 11.2.2020 klo 14.30 – 16.00
Tiistaina 25.2.2020 klo 14.30 – 16.00
Tiistaina 10.3.2020 klo 14.30 – 16.00

Osallistuminen Jyvälä – passilla. Lisätietoja kansalaistoiminnan koordinaattorilta ringa.linden@jyvala.fi tai 050-465 8378

%d bloggaajaa tykkää tästä: